Afvallen met spinning

Afvallen met spinning gaat heel goed. U kunt namelijk kiezen voor intervaltrainingen en veel calorieën verbranden, meerdere keren in de week. Veel mensen vinden spinning een leuke en gemakkelijke manier van sporten. Hierbij bent u namelijk niet gebonden aan het weer of aan lestijden van een sportschool bijvoorbeeld. U kunt thuis sporten wanneer u dat wenst en fietsen houdt diabetes op afstand, het houdt de bloedvaten schoon en het beschermt de hersenen. De intensiteit van de spinning is ook in uw voordeel. Met behulp van de weerstandknop op de spinningfiets kunt u namelijk gemakkelijk de weerstand tijdens het fietsen verhogen en de training dus intensiveren.

Afvallen met spinning

U verbrandt tijdens een les gemiddeld 400-1200 calorieën. Het ligt aan uw geslacht, de leeftijd en het gewicht. Door regelmatig voor spinning te kiezen wordt uw uithoudingsvermogen steeds beter en traint u verschillende spieren in uw lichaam. Als u kiest voor spinning, dan doet u er goed aan om een doel voor ogen te hebben en regelmatig te spinnen. Afvallen met spinningU kunt een vast ritme kiezen en op vaste tijden in de week spinning inplannen. Deze tijden bepaalt u zelf, maar zijn afhankelijk van het feit of dat u thuis kunt spinnen of dat u naar de sportschool gaat/moet.

Hoeveel calorieën verbrand je met spinning?

Er is een groot verschil als het gaat over calorieën verbranden bij spinning tussen mannen en vrouwen. Het hangt er ook echt vanaf wat voor les u gaat volgen. Wanneer u een pittige les volgt, zoals een interval training, dan duurt een les ongeveer 45 minuten. Een vrouw zal dan ongeveer 400-500 calorieën verbruiken en mannen ongeveer 700 tot wel 1.200 calorieën. Om u te laten zien hoeveel dat is, een frikandel speciaal bevat 204 calorieën. Hoeveel calorieën u precies gaat verbranden, hangt af van hoe vaak u gaat trainen, welke training u kiest, maar hangt ook af van uw geslacht en de tijdsduur van het trainen.

Training spinning zwaarder maken

De ene spinningtraining is de andere niet. In het begin is het belangrijk dat u de juiste bewegingen maakt en uw lichaam en spieren aan de trainingen laat wennen. Als u alles kent en uw lichaam is er aan gewend, dan kunt u tijdens het trainen ook afwisselen en een training altijd wat zwaarder maken, waardoor u ook meer calorieën gaat verbranden. Neemt u eerst de tijd om te bekijken wat uw doel is en ontdek dan hoeveel calorieën u per training of per week kunt verbranden met spinning.

Welke spieren train je met spinning?

Als u voor spinning kiest, dan krijgt u hierdoor sterkere spieren. Als u op hoge snelheid trapt, dan kunt u ook langer lopen. Uw romp en evenwicht worden versterkt en daardoor krijgt u ook een beter postuur. Uw lichaamscoördinatie wordt ook beter, u verandert namelijk regelmatig van houding (zitten en staan) op uw fiets, de kans op een blessure wordt dan wanneer u gaat wandelen (buiten) ook een stuk minder. Een goede reden waarom veel loopfanaten ook voor spinning kiezen.

Spieren trainen met spinning

Bij de spinning work-out werkt u aan krachttraining voor de benen, heupen en de buik. U doet ook aan conditietraining en u gaat ook vet verbranden. U kunt verschillende spiergroepen trainen en daarbij kunt u ook staand fietsen en dan traint u weer andere spiergroepen. Ook wanneer u de verschillende weerstanden/versnellingen gaat veranderen kunt u ook de intensiteit van de oefening opvoeren en kunt u andere spieren trainen wat erg effectief is. Hierbij geldt ook weer dat rustig opbouwen van belang is, zodat uw lichaam er aan kan wennen en u uw spieren eerst op kunt warmen voor het echte werk.hartslagmeter spinning

Welke hartslagmeter is het beste voor spinning?

Met spinning wordt het aangeraden om een hartslagmeter te gebruiken. Hiermee kunt u nog beter naar uw motor luisteren (uw lichaam). Voor een paar tientjes heeft u er een en heeft spinning meer effect en kunt u nog beter uw doel bereiken. Welke hartslagmeter het gaat worden voor u, hangt af van wat u allemaal wilt bereiken, meten. Het is daarom goed dat wanneer u naar de sportschool gaat advies te vragen over welke hartslagmeter er het beste gebruikt kan worden. Vaak hebben ze daar ook voorbeelden en dan kunt u deze proberen en bekijken welke u fijn vindt werken.

Hartslagmeter kiezen bij spinning

Een hartslagmeter hoeft niet duur te zijn, het gaat er om dat hij meet wat u wilt weten en dat hij fijn werkt. Het kan daarom heel persoonlijk zijn om een keuze te maken welke hartslagmeter u het beste kunt gebruiken bij spinning. Neemt u daarom de tijd om eerst te bekijken welke hartslagmeters er zijn en dan kunt u bekijken wat u fijn vindt om te gebruiken bij spinning.  Iedereen heeft eigen wensen en verwachtingen, ook als het gaat over de hartslagmeter voor spinning.

Delen: