FitBike Race 8 Indoor – Spinningfiets review

By | 17 maart 2016

Deze spinningfiets is uitgerust met de beste techniek van dit moment. Het vliegwiel is 22 kilogram, waardoor de fiets altijd stevig blijft staan. Het frame, gemaakt van vierkante buizen in plaats van ronde, zorgt voor extra stabiliteit, al is deze manier van produceren wel duurder. De constructie van het frame is afgeleid uit de wielerindustrie, en dus ergonomisch beproefd, en door de V-belt aandrijving is het trappen ook nog eens geheel geruisloos.

Bekijk prijzen voor deze spinningbike

Door het zware vliegwiel kan de weerstand ook extra zwaar gemaakt worden, voor een intensieve bergtraining. Met de hoogwaardige pedalen die zijn voorzien van toeclips om je voeten mee vast te zetten, kun je extra kracht uitoefenen. Ook is er de mogelijkheid om je eigen klikpedalen te monteren.

Het zadel en stuur zijn horizontaal en verticaal verstelbaar, waardoor je altijd een goede sporthouding aan kunt nemen. Het stuur is voorzien van schuim, zodat je een fijne, stevige grip kunt Fitbike Race 8 Indoorbehouden, ook met zweterige handen. In het midden van het stuur is een trainingscomputer bevestigd, waarop je gemakkelijk gegevens als snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik en hartslag kunt aflezen. Met de transportwieltjes kun je de fiets gemakkelijk verplaatsen, bijvoorbeeld als je eens voor de tv wilt trainen.

Deze spinningfiets biedt u veel mogelijkheden. U heeft ook de mogelijkheid om zonder weerstand hoge trapfrequenties te halen. Er kan ook aan de weerstandsknop gedraaid worden om de zware alpentour te simuleren. De voordelen zijn het doortrapsysteem, de spinningfiets oogt ook mooi en het is een stabiele fiets. Het nadeel is alleen dat er geen hartslagmeter is voor om de borst.

Kortom, deze spinbike heeft veel voordelen, met name omdat hij gemaakt is om extra zware krachten te verwerken. Wanneer je dus op zoek bent naar een spinningfiets om zeer intensief op te trainen, is deze fiets een uiterst geschikte keuze.

Meer informatie over de FitBike Race 8 Indoor?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *