Spinningfiets – Race Magnetic Pro – FitBike review

By | 16 maart 2016

Deze semi-professionele spinningfiets is ideaal voor de fietsliefhebber. De spinningbike heeft een opvallend design: zwart met geel. Deze kleuren doen denken aan de wielersport. Verder is het ontwerp mooi afgewerkt met een beletterde kettingkast en een rond frame om het vliegwiel.

Bekijk prijzen van de Race Magnetic Pro Fitbike

De spinningbike is voorzien van de beste techniek. In de meeste spinningsfietsen wordt de weerstand geregeld door een viltblokje aan het vliegwiel. Hoe harder dit blokje tegen het wiel aandrukt, hoe zwaarder de weerstand. Maar deze fiets maakt gebruik van een sterke magneet bij het vliegwiel. Wanneer je aan de weerstandknop draait, verandert de stand van de magneet ten opzichte van het vliegwiel. Met deze techniek kan de weerstand nauwkeuriger bepaald worden dan bij andere spinningfietsen. Daarnaast hoeft de magneet niet onderhouden te worden en is het geheel Spinningfiets - Race Magnetic Pro - FitBikegeruisloos. Handig!

De spinningfiets is niet alleen geruisloos door het magneetblokje, maar ook door de aandrijving door middel van een industriële V-belt. Waar een kettingaandrijving veel geluid maakt, doet deze aandrijving dat niet.

Er zijn weinig nadelen aan deze spinningfiets. Er zijn slechts een paar kleine minpuntjes. De fiets wordt zonder trainingscomputer geleverd, dus deze moet je er nog los bijkopen. Wel is het mogelijk om deze gemakkelijk op de fiets te monteren. Verder zit de bidonhouder naast het stuur in plaats van in het midden op het frame, waardoor het net wat onhandig is om de fles te pakken.

Deze minpuntjes zijn echter niets vergeleken bij alle voordelen van deze spinningfiets. Hij is ideaal voor als je van plan bent om lekker vaak te gaan trainen.

Meer informatie over de Race Magnetic Pro Fitbike?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *