Joy Sport Spinning Evolution Pro review

By | 23 april 2016

De Joy Sport Evolution Pro is een zwart met blauwe spinningfiets met een mooi afgewerkt uiterlijk. Het vliegwiel heeft een gewicht van maar liefst 20 kilogram, waarmee u zowel zware bergtrainingen als intensieve conditietrainingen kunt doen. Ideaal dus voor mensen die graag sporten.

Bekijk prijzen voor de Joy Sport Evolution Pro

Met deze spinningfiets traint u niet alleen soepel, maar ook veilig. Door het zware vliegwiel staat de fiets stabiel, en met de stelpootjes is de fiets ook op ongelijke vloeren horizontaal op te stellen, zodat hij niet zal wiebelen. De fiets is voorzien van SPD combipedalen.Joy Sport Spinning Evolution Pro Dit zijn trappers die aan één kant riempjes hebben waarmee u uw voeten kunt vastklikken voor extra veiligheid. De andere kant is een normale trapper. Verder is de fiets voorzien van een smart release systeem, waarmee u de trappers kunt stoppen terwijl het vliegwiel nog draait. Bij normale spinningfietsen kan dit niet zomaar, en moet u nog even blijven doortrappen als u klaar bent met trainen.

Er zijn enkele nadelen aan deze spinningbike. De fiets wordt aangedreven door middel van een ketting, wat ten opzichte van een V-belt aandrijving een stuk meer geluid maakt en meer onderhoud nodig heeft. Verder wordt de fiets geleverd zonder trainingscomputer, waardoor u uw progressie niet bij kunt houden. Deze kunt u los bestellen, maar wanneer u hier geen rekening mee houdt, bent u zo ineens wat extra geld kwijt.

Kortom, de Joy Sport Evolution Pro is een goede, professionele spinningfiets voor de intensieve sporter, maar er dient wel rekening gehouden te worden met de kettingaandrijving en de afwezigheid van een trainingscomputer.

Meer informatie over de Joy Sport Spinning Evolution Pro?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *