ProForm 320SPX Spinbike review

By | 23 april 2016

De ProForm 320SPX is een spinningfiets om intensief op te trainen. Het vliegwiel is 20 kilogram, dus relatief zwaar in vergelijking met andere spinningfietsen van dit prijsniveau. Dit zorgt voor een vloeiende pedaalslag bij een intensieve cardiotraining. Het gewicht is ook ideaal voor trainingen op een hoge weerstand, om een echte bergklim te simuleren. En wanneer u klaar bent met trainen, drukt u gewoon de “quick stop” rem in, en u staat direct stil.

Bekijk prijzen voor de ProForm 320 SPX Spinbike

De spinningbike heeft een zadel dat zowel horizontaal als verticaal verstelbaar is. Het stuur is verticaal verstelbaar, en de trainingscomputer die bij de fiets geleverd wordt kan hierop bevestigd worden. Zo kunt u gemakkelijk gegevens als tijd, afstand, snelheid en calorieverbruik aflezen, en zo uw progressie bijhouden.
De trappers van de fiets zijn voorzien van toeclips, waarin u uw voeten vast kunt maken. Zo kunt u goed kracht zetten op de pedalen zonder dat uw voeten wegglijden.ProForm 320 SPX Spinbike Extra veilig dus.

Een nadeel van deze spinningfiets is dat het aangedreven wordt door een ketting. Een kettingaandrijving maakt geluid en heeft meer onderhoud nodig dan een V-belt aandrijving. Een ketting kan echter wel meer als een echte fiets aanvoelen dan een V-belt aandrijving.

De ProForm 320SPX is een prima spinbike voor intensieve trainingen door het zware vliegwiel. Hij voelt natuurlijk aan, en met de bijgeleverde trainingscomputer kunt u op deze fiets prima uw doelen bereiken.

Meer informatie over de ProForm 320SPX?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *