Spinning benodigdheden

Wat heeft u nodig voor spinning? Dat zijn verschillende dingen. Hierbij kunt u denken aan een spinningfiets, kleding, schoenen, een broek, een hartslagmeter, motivatie en een doel! U kunt over veel dingen alvast nadenken, wilt u namelijk conditie opbouwen of wilt u graag afvallen? Aan de hand van uw doel kan er een programma worden opgesteld. spinning benodigdhedenHierdoor gaat u stapsgewijs aan uw doel werken en weet u iedere keer weer waar dat u het voor doet.

Spinning kleding

Bij spinning is goede kleding erg belangrijk. U heeft daarbij een goede spinningbroek nodig, deze moet in ieder geval comfortabel zitten en voorzien zijn van een zeem. Het kan namelijk erg warm worden en dan is het aan te raden om meerdere kledinglagen te dragen. Veel mensen dragen dan onder hun spinningshirt nog een shirt.

>> Bekijk hier alle spinningbroeken <<

Spinning schoenen

Iedereen kan bij spinning zijn gewone sportschoenen aantrekken en op de fiets plaatsnemen. Er zijn speciale bandjes waar u met uw schoenen in kunt, zodat u niet van de pedalen afschiet. Als u erg fanatiek bent, dan kunt u speciale schoenen kopen met SPD schoenplaatjes. Er zijn dan plaatjes met of zonder speling. spinning kledingAls u de plaatjes zonder speling kiest, dan is er geen zijwaartse speling mogelijk. Hierbij zitten uw voeten vast en wordt de spierkracht doorgegeven aan het pedaal. U kunt er weer uitklikken door de hiel van uw voet naar buiten te draaien. Er zijn ook plaatjes met een beetje speling. Er gaat hierbij een fractie van uw spierkracht verloren en dat is beter voor uw knieƫn.

>> Bekijk hier alle spinningschoenen <<

Spinning en drinken

Bij spinning is drinken erg belangrijk. Als u water neemt, voorzien van sportvoeding, dan merkt u wel degelijk het verschil. Ook een hartslagmeter is zeker aan te raden, zodat u uw prestaties bij kunt houden. Hartslagmeters van Suunto en van Polar zijn zeker aanraders. Welke u neemt en of u er een gaat gebruiken, zal afhankelijk zijn van uw doel, uw wensen en uw budget. Maar een hartslagmeter hoeft niet duur te zijn om van goede kwaliteit te zijn. Zorg in ieder geval dat het sporten leuk blijft en dat u comfortabele kleding draagt en genoeg blijft drinken!

>> Bekijk hier alle hartslagmeters <<

Delen: